пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Засідання євроклубу на тему "Святкування Дня Європи"

Відбулося засідання учасників євроклубу на тему 
"Пропозиції щодо святкування Дня Європи в навчальному закладі"
    Рішення стосовно відзначення Дня Європи було прийнято у 1985 році на самміті ЄС у Мілані. Відтоді це свято відзначається кожного року 9 травня.
    На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу. Відповідно до статті 61 Регламенту ЄК 9 травня є одним  із 17 святкових днів в ЄС і вихідним для співробітників європейських інституцій.
    Головною метою святкових заходів у рамках відзначення Дня Європи в країнах ЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей. Святкові заходи з нагоди Дня Європи в країнах-членах мають переважно культурно-мистецьку спрямованість.
    Згідно з Указом Президента України від 19.04.03 р. № 339/2003 в Україні відзначається День Європи - щорічно у третю суботу травня.
    Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
    Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
- ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
- залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.


Немає коментарів:

Дописати коментар